Ari från Hensgård är en mycket vacker 2-åring. E. Viking u.Hrimna från Karaby

De 3 Vikingavkommorna är nu ettårsbedömda och fick mycket fina poäng! Arvakur är högst bedömd i Sverige bland ettårshingstar med fina 74,72, Dúfa är 3:a med fantastiska 75,27 och Ari med 70,07.

Både Dúfa och Árvakur deltog i unghästchampionatet på Stenholmen. Där kammade Dúfa hem en 2:a plats och domarna berömde henne för hennes lynne och vackra uttryck. Árvakur var så trött efter resan att han inte orkade visa upp sig men visade ändå på ett fint lynne när han hanterades och transporterades. 

2015 föddes 3 föl på gården efter Viking. Dufa kom först, hon är en mycket pigg dam, helt orädd och nyfiken precis som sin far. Dufa har Blup 122 och rör sig otroligt fint redan. Hennes mamma Hrafnfaxa ser mycket lovande ut. Hon är efter Hrafnfaxi och ser ut att bli något alldeles speciellt. Hon kommer att ridas in i vår. Första dagen Dufa kom ut körde hon varvet i hagen och visade prov på både piaff och passage.

Några veckor senare kom Ari ut. Korpsvart och en kopia av sin far. Mycket social och med utstrålning. Han är efter Hrimna från Karaby, ett jättefint sto efter Hrimnir och hon har gett flera fina avkommor tidigare. Ari ser ut att bli mycket vacker och rör sig fint.

En månad senare var det dags för vackre Arvakur att komma ut. Matte fick dra ut honom eftersom han var så stor men allt gick bra. Arvakur är efter hårfagra Svala och han ser ut att få minst lika mycket man och svans som sin mor. Han är mycket mild och rar i lynnet, den mest försiktiga av dem tre. Bra ben och mycket proportionerlig med en lååång hals.

Är så glad över dessa tre som blev så fina, högbenta och välskapta. Framförallt trevliga! De kan vara till salu om intresse finns. Kontakta mig isf.