Viking 2021

Viking kommer att stå på semin i Laholm säsongen 2021. Kontrakt finns på www.sundabakki.se

Välkomna med era ston!

Viking betäcker på Backome 2019

Viking kommer att betäcka på Backome 2019. Det blir då ett begränsat antal ston eftersom vi satsar på VM. Välkomna att boka och kontakta då Rebecca Holmström eller Vignir Jónasson. 

mejl:

v.jonasson@hotmail.se

tel: +46 702-975152

Rebecca:

0708774099

Árvakur

Árvakur u. Svala från Hensgård e.Viking blev tredje högst bedömda 3-åriga hingsten i Sverige 2018. Han har klart den högsta exteriörbedömningen. Árvakur tränas nu av Emma Karlsson och ser mycket fin ut. Det blir en spännande vår!

Uppdatering! Árvakur är nu såld till Malin Fredriksson och vi önskar dem stort lycka till!

Elmia

Viking vann fyrgången på Elmia Icelandic Power show! Hans form var fantastisk och han vann med den fina poängen 7.87. Till helgen stundar en spännande tävling då Viking kommer att representera Sverige i landskampen på SIHS. alla tummar och tår för det fantastiska ekipaget Vignir och Viking! Bilder kommer inom kort!

Viking under förberedelserna på VM. Foto: Mirjam Horn

VM

Viking i Holland under VM och förberedelserna. Foto: Mirjam Horn

VM blev en stor besvikelse eftersom Viking var i sådan extremt fin form och alla förberedelser var minutiösa. Han höjde sin exteriör till fina 8.43 och hade om han presterat som vanligt haft stor chans att kamma hem guldet. På själva visningsdagen blev han blockhalt och än idag vet vi inte vad som kan ha hänt. Man kunde se små spår av yttre trauma men det var ingen hovböld som vi först befarade. Han är röntgad, hoven är uppklippt och granskad men inga uppenbara orsaker till hältan är bekräftade. Snacka om antiklimax! En gång på 8 år händer detta och det ska då vara på självaste visningsdagen. Det blev många tårar eftersom vi laddat så för detta. Det tog även tid för mig att komma igen men nu blickar vi framåt och det är så roligt att Viking känns på gång och presterar så bra på tävlingsbanan. Många erfarenheter och upplevelser ger han mig denna fantastiske Viking!

Vikings nya bedömning på Romme sensationell!! 9.07 för ridegenskaper och 8.35 för exteriör. Totalt 8.78!!

Viking visades med otroliga 9.07 för ridegenskaper på Romme i maj. Helt fantastiskt och även exteriören höjdes till 8.35. Tack Vignir för utomordentligt proffsigt arbete!

foto: Mirjam Horn

Viking vann fyrgången på Tölt on ice 2017!

Viking gjorde succé på Tölt on ice i Kungsbacka! Han vann show fyrgång med fantastiska poängen 8.33!! Återigen har han visat att han är en hingst i världsklass!

http://ishestnews.se/svensknyheter/16217

 

Viking säsongen 2016-2017

Viking i träning på Backome,
foto: Mirjam Horn

Viking har nu åkt tillbaka till Backome för vidare träning hos Vignir inför säsongen 2017. Vi hoppas på en bra tävlingssäsong där Viking får visa fram in mångsidighet och sitt fantastiska lynne!  Stort tack till alla stoägare som valt att betäcka med Viking i år! ❤ Ett extra tack till Stenholmen med personal för allt jobb ni lagt ner och för att Viking haft det så bra hos er! 

World toelt

Viking deltog på world toelt och gjorde succe i sin första tävling! Han fick 7.27 i uttagningen på fyrgången och hamnade i finalen på femte plats. En oerhört bra debut!!! Film från detta finns här:

Han deltog även i avelsshowen på Stenholmen 2016 och ett klipp från detta finns här:

https://www.facebook.com/maria.s.jansson.9/videos/10153975652824792/